emeklileri





Kamu bankaları, emekli promosyon bedellerini 12 bin TL seviyesine yükseltirken, özel bankalar da Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile iş birliği yaparak promosyon tutarlarını artırmaya başladı. Yenilenen promosyon miktarları, ekstra ödüllerle birlikte 20 bin TL’ye doğru yükseliyor. Bankalar arasında emekli promosyon rekabeti yeniden kızıştı. Devlet bankalarının 12 bin TL’lik promosyon açıklamalarının ardından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teşvikiyle özel bankalar da harekete geçti. SGK ile anlaşmalı bazı bankalar, emekli promosyonlarını maaşa bağlı olarak 18 bin 500 TL’ye kadar yükseltti.

Promosyon Başvuruları ve Detaylar

Milyonlarca emekli, bankaların sunduğu promosyon tekliflerine yoğun ilgi gösteriyor. SGK anlaşmalarıyla birlikte, bankalar arasındaki promosyon rekabeti arttı. Geçtiğimiz yıl 5 bin TL ile 7 bin 500 TL arasında değişen promosyon ödemeleri, bu yıl 18 bin 500 TL’ye kadar çıkabiliyor. Yeni emekliler ve EYT kapsamında emekli olanlar da bu promosyonlardan faydalanabiliyor.

Emekliler, banka değişikliklerini e-devlet üzerinden veya mobil bankacılık uygulamaları aracılığıyla gerçekleştirebiliyorlar. Örneğin, e-devlet üzerinden “Başvuru-Emekli Başvuru-Emekli Maaşı Şube/Banka Değişikliği” adımlarını izleyerek banka değişikliği yapabilirler.

Kamu Bankalarının Promosyon Teklifleri

Seçimlerden önce kamu bankaları, emekli promosyonlarını artırma kararı aldı. Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank, emekli promosyonlarını 12 bin TL’ye kadar çıkardıklarını duyurdu. Bu kapsamda, bu üç kamu bankasından birine maaşını taşıyan emekliler için şu ödemeler geçerli:

10 bin TL’ye kadar olanlar için 5 bin TL,
10 bin TL ile 15 bin TL arasındakiler için 8 bin TL,
15 bin TL ile 20 bin TL arasındakiler için 10 bin TL,
20 bin TL üzerindekiler için ise 12 bin TL promosyon verilecek.
Özel Bankaların Promosyon Teklifleri

Özel bankalar da kamu bankalarını takip ederek, promosyon miktarlarını artırdı. Örneğin, Akbank, SGK emekli maaşını taşıyanlara 15 bin TL’ye kadar promosyon sunuyor. Otomatik ödeme talimatı veya kredi kartı kullanımı yapanlara ek 2 bin 500 TL chip-para ödülü de veriyor, bu sayede toplam promosyon 17 bin 500 TL’ye kadar çıkabiliyor.

ING Bank, maaşını taşıyan emeklilere 15 bin TL promosyon sunarken, otomatik fatura talimatı verenlere ek nakit promosyon da sağlıyor, böylece toplam promosyon 18 bin TL’ye kadar yükseliyor. Yapı Kredi Bankası, emekli maaş promosyonlarını 15 bin TL’ye kadar artırdı ve ek ödüllerle bu miktarı daha da yukarıya çekiyor.

QNB Finansbank, dijital onayla şubeye gitmeden maaşını taşıyanlara 12 bin TL’ye kadar nakit promosyon sunarken, Banka CardFinans Emekli kredi kartıyla yıllık 1.200 TL indirimle toplamda 13 bin 200 TL’ye varan emeklilik ödülleri sağlıyor.

Emekliler Promosyon Başvurusunu Nasıl Yapabilir?

Emekliler, maaşlarını istedikleri bankalardan alabilirler. Maaş taşıma işlemleri banka şubelerinden veya e-Devlet üzerinden yapılabilir. Daha avantajlı bir promosyon teklifi bulunursa, taahhüt süresi dolmadan da banka değişikliği yapılabilir. Ancak, mevcut bankada kalınan süreye göre promosyon alınır, kalan süre için ise iade yapılması gereklidir.

Bu yeni düzenlemeler ve artan promosyonlar, emeklilere maddi anlamda önemli katkılar sağlayacak. Emekliler, bankaların sunduğu bu fırsatlardan yararlanarak finansal durumlarını iyileştirebilirler.





Bilgi: Klavye yön tuşlarını kullanarak galeri resimleri arasında geçiş yapabilirsiniz.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ