muthiş indirim





brent petrol fiyatlarındaki dalgalanmalar, benzin ve motorin fiyatlarını etkilemeye devam ediyor. Araç sahiplerinin moralini bozan zam haberlerinin ardından bugün itibarıyla motorine 2 lira 50 kuruşluk büyük bir indirim yapıldı. Ayrıca, bu geceden itibaren 84 kuruşluk bir indirim daha bekleniyor. Brent petrol fiyatları ve dövizdeki değişikliklerle birlikte vatandaşlar, benzin ve motorin fiyatlarını yakından takip etmeye devam ediyor.

İndirim Üstüne İndirim Geliyor

Son günlerde art arda gelen zamlarla araç sahiplerini zor durumda bırakan motorin fiyatlarında, 29 Haziran 2022 itibarıyla 2 lira 50 kuruşluk bir indirim gerçekleşti. Bu indirim pompa fiyatlarına yansırken, 30 Haziran’dan itibaren geçerli olacak olan 84 kuruşluk yeni bir indirim daha bekleniyor.

Motorin Fiyatları Ne Kadar Olacak?

Bu gece yarısından itibaren geçerli olacak indirimle birlikte, İstanbul’da motorinin litre fiyatı 26 lira 66 kuruşa düşecek.

Akaryakıt Fiyatları Nasıl Hesaplanıyor?

Akaryakıt fiyatları, Türkiye’nin de dahil olduğu Akdeniz pazarındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor. Bu hesaplamalar sonucunda dağıtım firmaları tarafından belirlenen fiyatlar, rekabet ve serbest piyasa koşulları nedeniyle şirketler ve şehirler arasında küçük farklılıklar gösterebiliyor.

EPGİS’in Fiyat Değişimlerini Duyurmama Kararı

EPDK’nın fiyatlardaki değişimi aktaran tek sendika olan EPGİS hakkında suç duyurusunda bulunmasının ardından, sendika dava süreci sonlanana kadar akaryakıttaki fiyat değişimlerini vatandaşlarla paylaşmayacağını açıkladı.

Bu gelişmeler ışığında, araç sahipleri benzin ve motorin fiyatlarındaki değişimleri dikkatle izlemeye devam ediyor.





Bilgi: Klavye yön tuşlarını kullanarak galeri resimleri arasında geçiş yapabilirsiniz.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ